آموزش نرم افزار PDMS

پی‌دی‌ام‌اس (به انگلیسی: PDMS : Plant Design Management System) یک نرم‌افزار طراحی سه بعدی است که بیشتر در شرکت‌های مهندسی برای طراحی و مدلسازی رایانه‌ای یک مجموعه صنعتی (بالاخص در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاه) استفاده می‌شود. این نرم‌افزار محصول شرکت AVEVA می باشد.

از رقبای اصلی پی‌دی‌ام‌اس در بازار می توان به اسمارت پلنت، اتوپلنت، کدورکس، پی‌دی‌اس، ام‌پی‌دی‌اس۴ اشاره کرد.

قابلیت مهم این نرم‌افزار امکان طراحی هم زمان بخش‌های مهندسی در آن است. سپس با روی هم انداختن این طراحی‌ها نقاط برخورد و اشکال احتمالی قبل از اجرای واقعی مشخص می‌شود. این نرم افزار بسیار کاربر پسند بوده و با قابلیت های بالایی که داراست فرایند طراحی را بسیار ساده نموده است. بطوریکه امروزه بیشتر پروژه های مهندسی به ویژه عرصه نفت و گاز در منطقه آسیا، اروپا و افریقا توسط این نرم افزار انجام می گیرد.

ایده ابتدایی تولید این نرم افزار اولین بار در سال ۱۹۶۷ در بخش Cad center دانشکده مهندسی دانشگاه کمبریج انگلستان و با هدف بالا بردن قدرت صنعتی این کشور شکل گرفت و به تدریج در عرصه نرم افزارهای مهندسی جایگاه خود را یافت.

برادران Dick Nevel و Martin Nevel پیشگامان طراحی این نرم افزار هستند و هم اکنون در عرصه تولید نرم افزار های مهندسی در سطح جهان شناخته شده هستند.

بعدها با گسترش استفاده این نرم افزار شرکت دولتی Compeda Ltd امتیاز آن را خریداری نمود. این شرکت در سال ۲۰۰۱ به بخش خصوصی واگزار شد و به AVEVA تغییر نام یافت.

از قابلیت های مهم این نرم افزار می توان به همخوانی خروجی ها و ورودی های آن با سایر نرم افزارهای مهندسی اشاره کرد . به عنوان مثال PDMS قابلیت دریافت فایل های مدل سازی شده در Micro station را داراست و همچنین می توان با Visual basic برای آن برنامه نویسی کرد. امکان گرفتن خروجی با فرمت های رایج نقشه کشی از جملهDWG ، PLT ، DXF و … برای استفاده در نرم افزار اتوکد و نیز امکان تهیه انواع گزارش ها ( Report) در فرمت های قابل استفاده در Word و Excel از دیگر قابلیت های این نرم افزار است.

PDMS به مرور زمان درنسخه های مختلفی تولید شده است، اما متاسفانه شرکت های طراحی بزرگ ایرانی به طور معمول از نسخه ۱۱٫۵ که دارای قابلیت های بسیار پائینتری نسبت به نسخه های جدیدتر است استفاده می کنند. شرکت های کوچکتر نیز که نیاز به داشتن لایسنس از شرکت سازنده نمی بینند، از نسخه ۱۱٫۶ که به صورت قفل شکسته در بازار موجود است استفاده می نمایند. دلیل این امر نیز اعمال تحریم های جهانی علیه کشورمان و عدم فروش نسخه های پیشرفته تر به ایران است.

 در حدود سه سال پیش شرکت AVEVA نسخه ۱۲ این محصول را نیز ارائه کرده است که تغییرات محسوسی نسبت به نسخه های قبلی در آن دیده می شود . این نسخه در ابتدا دارای اشکالات جزیی بود، اما با گذشت زمان و رفع این اشکالات، استفاده از نسخه ۱۲ در شرکتهای بزرگ طراح در سرتاسر جهان عمومیت یافت.

 

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0